Skip to content

Laatat kaikkiin kohteisiin

Laattanäyttelystämme löydät varastomallien lisäksi laajan tilausvalikoiman erilaisia lattialaattoja, seinäkaakeleita ja mosaiikkeja nopealla toimituksella. Kerro meille toiveesi, niin autamme löytämään kohteeseen sopivat laatat ja oheistarvikkeet, joiden avulla onnistut projektissa.

Keraaminen laatta on erinomainen valinta kovan rasituksen tiloihin esim. kylpyhuoneeseen, keittiöön, kodinhoitohuoneeseen ja eteiseen. Yhä suuremmat laattakoot ovat yleistyneet viime vuosina. Isoimmat suurlaatat tekevät vielä tuloaan, mutta esim. 60×60 cm kokoisia lattialaattoja käytetään kasvavissa määrin kylpyhuoneiden ja vessojen laatoituksissa.

Huomioitavaa laatan valinnassa

Erilaisia ladontatapoja hyödyntämällä voi tehdä näyttäviä tehosteseiniä esimerkiksi kylpyhuoneeseen tai vaikka keittiön välitilaan. Vaakasuuntaan tehty laatoitus saa seinän näyttämään leveämmältä, kun taas pystyladonta tekee tilasta korkeamman näköisen. Vaaleat laattasävyt luovat huoneeseen tilavamman vaikutelman verrattuna tummiin pintoihin. Valo osuu lattiaan kohtisuoraan, joten saman värinen laatta näyttää vaaleammalta lattiassa, kuin seinällä. Usein lattiaan valitaankin sävyltään hieman tummempaa laattaa.

Laatan väristä poikkeava saumalaasti korostaa laatan kokoa ja muotoa. Yleensä saumaväri valitaan kuitenkin mahdollisimman lähelle laatan väriä, jolloin pinnasta tulee yhtenäisen ja rauhallisen näköinen. Laatan kokoa valitessa kannattaa huomioida laattajako, jotta laattaa osataan varata riittävä määrä ja vältetään toisaalta turhaa hävikkiä.

Laattojen ominaisuuksissa on eroja

Laattoja valitessa on hyvä tiedostaa myös niiden tekniset ominaisuudet. Seinäkaakeli soveltuu ainoastaan seinäpinnoille, mutta lattialaatalla voidaan laatoittaa lattioiden lisäksi myös seinäpinnat. Rektifioidut eli mittaansahatut laatat voidaan asentaa ohuella 2 mm saumaleveydellä laatan pinnan tasalle asti, jolloin sauma on huomaamattomampi ja helpompi pitää puhtaana. Rektifioitujen laattojen kanssa suositellaan aina käytettäväksi laatantasausjärjestelmää, joka helpottaa tasaisen pinnan tekemistä ilman pykältäviä reunoja.

Ulkotiloissa laatan on oltava pakkasenkestävä (vedenimukyky alle 1,5 %) ja käveltävillä pinnoilla riittävän karhea (suositus R11). Lattialaatan kitkaa kuvataan R-arvon lisäksi “paljaan jalan” ABC-arvolla, joka onkin tärkeämpi esim. pesutilojen lattialaatan valinnassa. Laatan värivaihtelu merkitään V-arvolla 1-4. Suuren värivaihtelun laatoista olisi hyvä nähdä kerralla useampi mallikappale, jotta saa oikeanlaisen kuvan vaihtelusta.

Lisää laattojen ominaisuuksista luettavissa alle linkatuista laattakuvastoista.

Ota yhteyttä

VOIT TUTUSTUA LAATTOJEN TILAUSVALIKOIMAAN MYYMÄLÄN LAATTANÄYTTELYSSÄ JA ALLA OLEVIEN KUVASTOJEN AVULLA:

Visioni Express keraamisten laattojen mallisto
Nordic Tile 2024 -laattamallisto
Laattapiste-Pukkila Asuntorakentamisen mallisto 2024
Laattapiste-Pukkila Inspiraatiota asuntorakentamiseen